Edward Vanhoutte - Bio

Edward Vanhoutte is culinair schrijver, kookboekenrecensent, lesgever, wetenschappelijk onderzoeker en tekstwetenschapper.

Edward werd te laat geboren om de slagerij van zijn grootvader over te nemen. Hij groeide op in een omgeving waar de traagheid van de natuur de kwaliteit en de opbrengst van de groenten- en kruidentuin bepaalde. Overweldigd door een teveel aan indrukken vluchtte Edward als kind steevast naar de ruimte naast de woonkamer en vond er zijn grootmoeder, moeder en tantes aan het fornuis. Als stille observator en getuige van artisanale bereidingen legde hij er de basis van zijn voorliefde voor het familierepertoire dat hij op zijn beurt in stand houdt en verfijnt om als smaakerfenis door te geven aan zijn kinderen. Daarbij gaat de dampkap op gezette tijden uit zodat ook hun olfactorisch geheugen wordt gevormd.

Tijdens zijn studies raakte Edward gefascineerd door het ontstaans- en productieproces van moderne teksten waarvan de sporen in literaire archieven kunnen worden teruggevonden.

Deze fascinatie voor het creatieproces neemt Edward mee in zijn passie voor food. ‘Hoe wordt het gemaakt?’ is het uitgangspunt van zijn kookworkshops en zijn culinaire teksten die o.a. te vinden zijn op zijn foodblogs:

Edward schrijft en redigeert kookboeken, verzorgt de copywriting voor verschillende klanten uit de food- en horecawereld, en schrijft teksten voor websites, magazines, promotionele folders en publicaties.

Edward geeft kookworkshops voor particulieren, de profit en de non-profit sector i.s.m.Geoffrey Van Hulle Event & Meeting Designers.

Edward broedt constant op nieuwe culinaire projecten die het nodige tegengewicht vormen voor zijn academisch werk.


Contact

Edward Vanhoutte
De Sevillastraat 32
2100 Deurne
edward@edwardvanhoutte.org

edwardvanhoutte.org.


Referenties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten